Okumadan Önce #5 İskender Pala - İki Darbe Arasında


Uzun zamandır yazmadığım Okumadan Önce serisi ile tekrardan karşınızdayım. Bu birkaç aylık arada kitap okumadığımı sanmayın, durmak yok! Yazı serimizin bu bölümünde ünlü Türk profesör, yazar ve divan edebiyatı araştırmacısı İskender Pala'nın İki Darbe Arasında adlı kitabından bahsedeceğiz.

Prof. Dr. İskender Pala, belki çoğu okurunun bilmediği askerlik mesleğindeki 15 yılı boyunca yaşadığı olaylardan, 28 Şubat öncesine kadar gündemde olan "irtica" sorunu yüzünden kendilerine yapılan haksızlıklardan ve diğer tüm yaşadıklarından bahsediyor.

Öncelikle söylemeliyim İskender Pala, diğer eserlerinden de görebileceğimiz gibi kalemi gayet kuvvetli biri. Bu sayede okuyucu sıkmadan hayatında geçen olayları kendi bakış açısından gayet akıcı bir şekilde bizlere aktarabiliyor.

Kitapta ünlü kişilerden bol bol alıntı bizleri karşılıyor. Bu alıntılarda bazen Farabi, bazen Shakespeare'den bazen ise Kur'an-ı Kerim'den alıntılar yapıyor.

Düzen olarak, şanlı askerlik mesleğini sürdürdüğü 15 yılı her biri tek bölüm olarak ayırarak yaşadıklarını bizler ile paylaşıyor İskender Pala. Kendisinin kütüphaneciliği ve arşivciliği sevmesinin bir faydası olarak kitabın sonunda bir İsimler Dizini ve Belgeler bölümü bulunuyor.

Yazının sonunda ise 28 Şubat olaylarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ilgili birinin kesinlikle okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kitap şu anda KitapYurdu.com'da 14,36 TL'ye satılmakta.

Siz de bu konu hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde bizler ve diğer okurlar ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca bizlere destek olmak için bu haberi sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Teşekkürler!

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.