Elektronik Sigara Nedir?

elektronik-sigara-nedir
Elektronik sigara, sigara bağımlılarına özel olarak yapılmış pil ile çalışsan ve üflendiğinde duman yerine buhar çıkaran bir teknolojik makinedir. Bu makine tütün ürünlerine olan bağımlılıktan kurtulmak ve kötü etkilerini azaltmak için kullanılır. Sigara kullanma yaşının oldukça alt seviyelere indiği şu günlerde elektronik sigara bu bağımlılıktan kurtulmak isteyenler için etkili bir yöntemdir.

Elektronik Sigara Nasıl Çalışır?

Elektronik sigaralar, pil, kartuş ve atomizer olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Bu sistem pil ile çalışmakta ve içerisinde bulunan likit dumanı buhar şeklinde dışarı vermektedir. Bu aşamada kullanılan likitler her ortamda duman yerine buhar çıkarttığı için büyük avantaj sağlar. Piyasada nikotinsiz likitler de bulunduğu için bir süre sonra bireyde sigaraya karşı tiksinti başlamakta ve zamanla birey sigara tiryakiliğinden uzaklaşmaktadır.

Elektronik Sigara Likitleri

Elektronik sigara kullanımında tüketicilerin özellikle dikkat etmesi gereken husus likit seçimidir. Bitkisel likitler uzmanlarca tavsiye edilen likit türleridir. Ve bir bireyin sigara bağımlığından kurtulma serüveninde öncelikle nikotinli likitlerden başlayıp nikotinsiz likitlere doğru devam etmesi oldukça önemlidir. Orjinal ürün kullanımı konusunda bilinçli olmakta fayda vardır. Sahte likitlerin nasıl olduğunu anlamak için de bir kaç yöntem vardır. Bu sahte likitler;

  • Düz beyaz kutulardadır. 
  • Bandrolleri bulunmaz. 
  • Kapak ağzında plastik kilit bulunmaz. 
  • Son kullanma tarihleri yoktur.

Elektronik Sigara Çeşitleri

Elektronik sigaralar kalem modeli, sigara modeli, mod ve tank modeli olmak üzere üçe ayrılır. Kalem modeli, sigaraya benzeyen modellerine göre daha büyüktür ve yeniden doldurulabilir olmasının yanında tiryakilere göre çok da tatmin edici değildir. Sigara modeli ise sigaraya benzer modeliyle bir pil ve önceden doldurulmuş hazneye sahip bir elektronik sigaradır ve yine ciddi tiryakiler için çok da tatmin edici değildir. Son mod ve tank modeli ise hazne yoğunluğunun diğer türlerden daha büyük olmasıyla bilinir ve tiryakilere göre diğer çeşitler arasından en çok tercih edilendir.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.