Hackerlar Kredi Değerlendirme Firmasının Bilgilerini Çaldılar


Amerika Birleşik Devletlerindeki kredi raporlama firması Equifax, geçen yıl yapılan siber atak sebebiyle ülkede 2,4 milyon alıcısının bilgilerinin dışarı sızdığını duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri kredi raporlama firması Equifax, tarafından yapılan söylemede, geçen yıl mayıs-temmuz yarıyılında yaşanan vakadan Amerika Birleşik Devletlerinde takribî 145,5 milyon bireyin bilgilerinin etkilediği anımsatıldı.

Söylemede, bu defa Equifax'ın 2,4 milyon alıcısının bilgilerinin daha siber ataktan etkilendiği belirtildi. Mevzubahis 2,4 milyon alıcının adları ve kısmen ehliyet bilgilerinin dışarı sızdığı aktarılan söylemede, bu şahısların konut adreslerinin ataktan etkilenmediği bilgisi verildi.

Siber ataktan etkilenen alıcılarla iletişime geçileceği bildirilen söylemede, bu şahıslara kimlik hırsızlığı mevzusunda koruma hizmeti verileceği ifade edildi.Uzmanlar, 327 milyon sözü geçen ABD'de 147,9 milyon insanın kişisel bilgilerinin dışarı sızmasına işaret ederek, ülkede her iki kişiden birinin özel bilgilerinin risk altında olduğunu vurguladı.

Siz de bu konu hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde bizler ve diğer okurlar ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca bizlere destek olmak için bu haberi sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Teşekkürler!

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.