Oyun İnsanı Asosyal Yapar mı?

İnternet Ve İnsanlar

İnternet, artık insanların vazgeçilmezi haline gelen bir araç olmuştur. Kendini yalnız hisseden birçok insan, sanal ortamlarda vakit geçirerek yalnızlığını unutmaya çalışır. Bazı uzmanların yaptıkları araştırmalara göre, internet bağımlılığı insanların özellikle de çocukların sosyal hayattan kendini soyutlamasına neden olmaktadır.

Oyun özellikle bilgisayar oyunları başta çocuklar olmak üzere birçok insanın zamanını bilgisayar karşısında boşa geçirmesine neden olmaktadır.

İnternet Bağımlılığının Etkileri:

İnternet, insanların özellikle küçük yaşlarda olanlar yani çocuklar için, çevre ve sosyal hayatla ilgili konularda bazı kötü etkilere ve bazı zararlara sebep olmaktadır. İnternetin, insan ilişkilerine zararları şunlardır:

İnternet faydalı alanlarda kullanılmadığı sürece çok zararlı etkilere neden olabilmektedir. Fakat teknoloji çok ilerlediği için internet bağımlılığı da giderek artmıştır ve artmaya devam etmektedir. İnternet bağımlılığı gibi bilgisayar oyunlarına olan ilgi ve bağımlılıkta artmış ve bu sebepten insanlarda özellikle çocuklarda sosyal hayattan uzaklaşma başlamış. Bu kötü etkilere ilk örnek olarak, arkadaşlıkların internet üzerinden devam ettiği bu nedende dolayı da kimsenin birlikte eskisi kadar beraber zaman geçirmiyor olması ve bu sebepten de beraber aktivite yapmamaları verilebilir.

Birçok insan gittiği mekânlarda da teknolojiden vazgeçemiyor. Özellikle çocuklar da internet üzerinde ve internet oyunlarında daha aktif olurlarken okul içinde veya sosyal hayat içinde asosyal bir yaşam sürmeye başlamışlardır. Birçok kişinin paylaştığı videolar da bazı kötü niyetli insanların, bu paylaşımları kötü amaçlı kullanımları sebebiyle özel hayatın gizliliğine de zarar vermeye başlamıştır.

Sonuç olarak, internet, sosyal medya ve özellikle de bilgisayar oyunları insanlara özellikle çocuklara evlerine ve kendi iç dünyalarına hapsettikleri için asosyal bir toplum oluşmasına da neden olmaktadır. Bu asosyal toplumda da insanlar birbirleri ile yeterli iletişimi kuramadıkları için toplumsal sorunlarda da artış olmuş ve insanların birbirlerine olan saygısı da azalmaya başlamıştır.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.