Kamufle'nin İlk Albümü: "Hayale Daldım"


Son yılların en dikkat çeken rap’çisi Kamufle’nin, "Hayale Daldım" isimli ilk albümü Pasaj Müzik etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunuluyor. Geçtiğimiz yıl yayınlan ve büyük beğeni toplayan Gökçe düeti "Sittin Sene" ile birlikte duyurulan "Hayale Daldım" albümü, yaklaşık 3 yıllık bir çalışmanın sonunda, 3 Şubat’ta i-Tunes başta olmak üzere tüm dijital platformlar ve tüm müzik marketlerde yerini aldı.

"Sittin Sene" ile Gelen Başarı

‘Olumsuzluklar’ albümünün çıkışından hemen sonra ikinci yasal albümü "Hayale Daldım" için kolları sıvayan Kamufle, 2013 yılının son günlerinde Gökçe ile yaptıkları, single formatında yayınlanan "Sittin Sene" şarkısıyla büyük beğeni topladı. Beyaz Show ve Altın Kelebek Ödülleri 2014 başta olmak üzere birçok TV programı ve organizasyonda boy gösteren Kamufle, ayrıca Düzce Üniversitesi MESDA Ödülleri’nde “En İyi Single” ve “En İyi Düet” kategorisinde Gökçe ile beraber ödül kazandı.



Tüm Tarzların Bi̇rleşti̇ği̇ Albüm: "Hayale Daldım"

Üç yıllık bir çalışmanın sonunda Pasaj Müzik etiketiyle raflarda yerini alan "Hayale Daldım”, Kamufle’nin ilk albümü özelliğini taşıyor. 11 şarkıdan oluşan albüme sadece bir Rap albümü olarak bakmak yanlış. Gökçe’nin yanı sıra Aslı Güngör ,Bilge Kösebalaban(Direc-t), Softa ve Moral gibi isimler ile birlikte Türkçe Rap'in önemli isimleri Da Poet, Allame, Pit10, Sahtiyan, Sansar Salvo ve Patron da bu albümde Kamufle’ye eşlik ediyor.

Albümün ikinci single’ı olarak belirlenen "Bi' Yolunu Bul" şarkısına Murat Joker yönetmenliğinde video klip çekildi. Kalabalık bir ekibin çalıştığı videoda Türkiye'nin en iyi dansçıları Kamufle'ye eşlik ediyor.


Mobi̇lya Dekorasyon Eğiti̇mi̇nden Sahnelere

Basri Fırat Bayraktar, bilinen adıyla Kamufle 1988 yılında İstanbul’da doğdu. Hiphop kültürüyle ilkokul çağında tanışan Kamufle uzun yıllar çeşitli basketbol ve futbol kulüplerinde profesyonel sporculuk yaptı. Üniversitede aldığı mobilya dekorasyon eğitiminin aksine, 2004’te ilk amatör kayıtlarını almaya başlayarak müzik kariyerine adım atan Kamufle kısa süre içinde başarılı bir ivme yakalayarak iyi bir dinleyici kitlesi yarattı. 40’a yakın şehirde birçok hiphop jam, festival ve organizasyonlarda sahne alan Kamufle 2012 yılında Hiphoplife.PRO ve Pasaj Müzik ortaklığında ilk yasal albümü “Olumsuzluklar”ı dijital platformlarda dinleyicilerine sunma imkanı buldu. Ayrıca 2011 yılında Show TV ekranlarında yayınlanan “Muck” adlı televizyon dizisinde Selim karakterini canlandırarak oyunculuk kariyerine adımını atan Kamufle, 2014 yılının son günlerinde Toyota’nın “Gerçek Kahramanlar” projesinde hem oyunculuk hem de reklam müziğinin hazırlanmasında boy gösterdi.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.