M.K.E'de Nasıl Çalışılır?


Cumhuriyetin kurulması ile birlikte savunma sanayisinin de gelişimi hızlanmış, silah, top, mermi ihtiyacı ve dışa bağımlılıktan kurtulma gereksinimi üzerine bunları üretebilecek tesisler kurulmuştur. Her üretim tesisi farklı bir ürün üreterek, savunma sanayisi desteklemiştir. M.K.E Türkiye'nin en büyük endüstri şirketleri arasına girmiştir. Bu tesisler de üretilen ürünün gerektirdiği deneyime göre işçi, ustabaşı, şef, uzman, istihdam edilmektedir.


M.K.E Tesislerinde Çalışma

En büyük yerleşkesi Kırıkkale de bulunan top, silah, mermi, üretimi yapan fabrikalar da işçi statüsün de çalışmak için Kamu Personeli Seçme Sınavından özel şarta tabi tutularak 70 puan üstü alanlar tercihde bulunabilir. Özel şart mezun olunan teknik lisenin alanı olup, fabrikalara yerleştirilmesi bu şarta bağlıdır. Memur olabilmek için ise lise alanı özel şart olmayıp, KPSS'de gerekli puanı alıp sıralamaya girilmektedir. Alınan işçi ve memur kadar mühendis istihdam etmek zorunda olan bu tesislerde, mühendislik alanına göre KPSS A grubunda 85 taban puan şartına göre, en yüksekten düşüğe kadar alınacak personelin 3 katı mülakata çağrılmaktadır. Mülakatta başarılı olan asil ve yedek olmak üzere ayrılıp, sonuçlarını beklemektedirler.


Bölüm Seçimi

Alınan her işçi eğitimlerine başlayıp, eğitim sonundaki sınava hazırlanır. Eğitimden başarıyla mezun olan personeller teknik kadro da işçi statüsünde çalışmaya hak kazanırlar. Başarılı olamayanlar ise destek ünitelerine yardımcı eleman olarak görevlendirilirler. Mühendis alımında ise mülakattan hemen sonra işe başlanılır.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.