Astronotlar İçin Robot Asistan


Astronotların robot asistan geleceği, NASA'nın Silikon Vadisi'ndeki Ames Araştırma Merkezi'nde geliştirilmekte olan bir robotun tek ayak küpü olan Astrobee ile yatıyor. Bu robot, astronot denetimi olmadan veya misyon kontrolörleri tarafından uzaktan çalıştırılmak üzere bağımsız olarak çalışmak üzere tasarlanmıştır.


Robot Asistan İçinde Bulunanlar

Çeşitli kameralar, bir hoparlör ve bir mikrofon, bir RFID tarayıcısı, bir lazer işaretleyici ve daha fazlası ile donatılmış olan Astrobee, en son teknolojiyi test etmekten envanter almak gibi sıradan işlere kadar çeşitli görevler üstlenebilir astronot olanların başarması için daha fazla zaman ayırabilir Uzayda daha fazla bilim araştırma faaliyetleri. Houston'daki kontrolörler için Astrobee, istasyonda ekstra bir çift göz ve kulaktır. Bilim adamları ve mühendisler için yeni bir deneysel platform. Astronotlar için, bağımsız olarak katkıda bulunma ve bunları üstlenebilen bir asistan ve ekibin bir parçasıdır.

İnsansız yüzü ve sesiyle, Gerst'in girdileriyle geliştirilen istasyondaki insan ortağını tanıyabiliyor ve sözlü olarak onunla etkileşimde bulunabiliyordu. Çeşitli ISS protokolleri, bir kamera ile birlikte serbest yüzen kafaya programlanacaktır, böylece ortak deneyler sırasında Gerst için yararlı olabilir.

Onun ilk yörüngesel görevi, Gerst 2018 sonbaharının sonlarına doğru Dünya'ya döndüğünde sona erecek, ancak Airbus gelecekte robot yeniden konuşlandırmayı planlıyor. Aslında şirket, ifadesine göre, “küçük ekiplerde ve uzun bir süreçte de ortaya çıkabilecek şekilde grup etkilerini incelemek” istiyor.


Asistan Robotun Yapısı

Astrobee, üzerinde bir dizi önemli yolla geliştirir. Kendini kabinin etrafında hareket ettirmek için (saniyede birkaç inç güvenli bir hızda), karbondioksit jet iticileri yerine kanallı fanlar kullanacaktır. Kaliforniya'nın Monttan de Vime şehrinde bulunan James’teki test müdürü Onatan Barlow, “Sessiz kalmayı umuyoruz” diyor. İlk birkaç hafta boyunca, Astrobee, dahili sistemlere radyo veya wi-fi bağlantılarına güvenmek zorunda kalmadan, özerk olarak gezinebilmek için istasyonun kendi dahili haritasını oluşturacaktır.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.