IOS Platformunda Rekor Gelire Sahip Oyun Fortnite Mobil


Son zamanların popüler oyunu olan Fortnite, oyun sektöründe bir rekora imza attı. Dünya çapında oynanan ve popüler olan bu oyun mobile uyarlandı ve 1 Nisan 2018 tarihinde indirmeye açıldı. Epic Games'in yayınladığı bu oyun şu anlık IOS platformunda oynanabilen en büyük oyun. Paylaşılan raporlara göre, Fortnite mobil kısa sürede 25 milyon dolar gelir elde etti. Epic Games yani Fortnite'ın yapımcılarının yayınladığı bilgilere göre oyuncular oyun içi 1 milyon dolar harcadı ve oyun IOS rekor gelirli oyun olarak tarihe geçti. Ek oyunun ilk başta sadece davetiye alarak indirilebildiği halde 45 ülkenin sıralamasında ilk 24 saat içinde birinci konuma geldi. İlk 5 gün geliri olarak bildirilen rakam ise 15 milyon dolar.


Fortnite Mobile Daha Çok Rekor Kıracak

Bu rekorların sadece IOS platformunda olduğunu ve Android platformu için Fortnite Mobile'ın geliştirilmekte olup yakında çıkacağını düşünürsek oyunun daha kitlenin büyük bir kısmına erişmediğini görürüz. Oyunun şu andaki başarısını Android'de de yakaladığını düşünürsek 2018'in en çok kazanan oyununun Fortnite olacağı düşünülüyor. Fortnite Mobile Android telefonlara da çıktığında bu başarıyı devam ettirirse gelirinin 2018 yılının sonunda 500 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.


Fortnite Mobile'ı Kimler Oynayabilecek?

Epic Games'in son yaptığı açıklama ile resmi olarak oyunu sadece IOS platformunda bulunduğu ve Android'de bulunan sahte Fortnite mobil oyunlarına karşı kullanıcıların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Oyuncular oyunun Android sürümünü heyecan ile bekliyor. Oyun şuanda IOS App Store'da olduğu için sadece iPhone ve iPad kullanıcılarının indirebildiği oyun, iPhone 6s ve üstü iPhone modellerinde, iPad mini 4, iPad Air 2, 5. ve 6. nesil iPad modelleri ve tüm iPad Pro modellerinde sorunsuz olarak oynanabileceği söylendi. Fakat bazı telefonlarda oyunun sıkıntılı çalıştığı en yakın zamanda güncellemeler ile düzeltileceği söyleniyor.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.