Asudan Doğal Gıdaların Cesaret Veren Öyküsü


Sosyal ve ekolojik açıdan sorumlu, adil “üretici”lerle onların ürün ve hizmetlerinden yararlanan “türetici”leri buluşturan Good4Trust.org platformuna yeni bir üye daha katıldı. Hâlihazırda 100’den fazla organik ürün üretilen, bir gıda mühendisi ve iki gıda teknikeri istihdam ederek gelecek vaat eden bir işletme haline gelen Asudan Doğal Gıdalar’ın ürünleri artık Good4Trust.org’da türeticilerle buluşuyor.


Asuman Öztürk Çağlıkantar’ın, 26 senelik çalışma hayatının verdiği olgunluk ve deneyimle Kayseri’de kurduğu Asudan Doğal Gıdalar, kendisi gibi düşünen kadınlara ışık oluyor. Büyük bir girişimcilik ruhuyla, 2013 yılında KOSGEB’in desteğini alarak organik gıda üretimine başlayan emekli Asuman Hanım, hiçbir katkı maddesi, koruyucu veya yapay renklendirici içermeyen ürünler üreterek sağlıklı ve çevre dostu gıda severlere eşsiz lezzetler sunuyor.


Pes etmek yok!

Emekli olduktan sonra 26 yıllık çalışma yaşamından kalan dinamizmle kolları sıvayan Asuman Hanım, içindeki girişimcilik ruhunu serbest bırakmaya karar veriyor. Çıktığı bu zorlu yolculukta öncelikle işe katmer pişirmekle başlıyor. Pişirdiği katmerleri komşularına ikram ederek lezzeti hakkında görüşlerini aldıktan sonra olumlu geri dönüşlerden cesaret alarak, ürünlerini geniş kitlelere ulaştırmak için projelendirip KOSGEB’e başvuruyor. Jüriyi çok olumlu etkilediğini söyleyen Asuman Hanım, aldığı destek ile büyüme yolunda büyük bir adım atıyor.

Bir süre ortağıyla birlikte gözleme işini devam ettiren Asuman Hanım, çocukların yeme alışkanlıklarını gözlemleyerek onların sebze yemeği sevmediği izleniminden ve organik bir tat yaratma fikrinden hareketle sebzeli makarna üretimine başlıyor. Diğer sebzeli makarnalardan farklı olarak kendi ürünlerini doğal ve elde yapan Asuman Hanım’ın bu ürünü de büyük beğeni topluyor. Bugün için 100’den fazla organik ürün üreten Asudan Doğal Gıdalar’ın doğa dostu ürünleri ve hikâyesi için Good4Trust.org.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.