Nvidia'dan 3 Bin Dolarlık Yeni Kart: Titan V


Nvidia bir kez daha pazardaki en güçlü kartlardan birine sahip.  Kart, California Long Beach'teki Neural Information Processing Systems Conference'da 8 Aralık'ta duyuruldu. Bunun nedeni, Titan V PC ekran kartının tüketici düzeyinde hesaplama işlemi için oluşturulmasıdır. Ayrıca Nvidia'nın Volta GPU mimarisi ilk kez bir tüketici ekran kartında mevcut oluyor.

Nvidia CEO'su Jensen Huang, yaptığı açıklamada, "Volta'ya yönelik vizyonumuz, yüksek performanslı bilgi işlem ve AI'nın dış sınırlarını zorlamaktı." dedi. 

Nvidia, Titan V'in 21.1 milyar transistörü ile 110 teraflop'luk bir güç sağlayabileceğini iddia ediyor. (Önceki modelin 9 katı büyüklüğünde bir güç) Titan V 3,000 Dolar karşılığında hemen satın alınabilir durumda. 


Fiyatı ve özellikleri bakımından da görebileceğiniz gibi yüksek performanslı işlemler için kullanılabilecek cihaz, ne kadar duyurulurken normal tüketici ürünü olarak çıksa da çoğunlukla profesyoneller tarafından kullanılacağı bir gerçek. 

Siz de bu konu hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde bizler ve diğer okurlar ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca bizlere destek olmak için bu haberi sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Teşekkürler!

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.