Elektronik Aletlerin Zararı Var mıdır?

Günümüzde kullanımı çok yaygınlaşan ve neredeyse hayatın her alanında kendine yer edinen elektrikli aletler insanlara çeşitli zararlar veriyor. Zararının olmadığı sanılan birçok elektronik aletin bile aslında insan vücudu için çok zararlı olduğu çeşitli çalışmalar sonucu ortaya konmuştur. Üstelik bu aletlerin oluşturduğu dalgaların yayılmasına duvarlar bile engel olamıyor. Elektronik aletler prize takılı olsun olmasın bu zararı gözle görülemeyen ışınlar ile elektromanyetik alanlar üretiyor. Bu konuda bazı kurumlarca daha az veya hiç zarar vermeyecek cihazlar üretmek için çalışmalar yapılmaktadır.

Elektromanyetik Dalgalar Yayılıyor

Günlük hayatta kullanılan birçok şey elektromanyetik dalgalar yaymaktadır. Bunlardan bazıları; cep telefonları, mikrodalga fırınlar, radyo ve uydu antenleri, televizyon, elektrikli aletler ve hatta kablolar. Bu elektromanyetik dalgalar aslında kızılötesi radyasyondan oluşuyor. İnsanlar yaşadığı sürece de kızılötesi radyasyon yaymaya devam edecektir. İnsan vücudunda besinlerin yakılması sonucu oluşan ısıyı vücuda yaymak ve dengelemek zorundadır. Bu işi ise kızılötesi radyasyonla yapmaktadır.

Teknolojik Gelişmeler Doğal Alanlara Zarar Veriyor

Hayatımızı kolaylaştıran teknolojik gelişmeler bunun yanında insan vücudu ile doğanın manyetik alanları arasındaki uyuma zarar veriyor. Günümüzde cep telefonu oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor ve yaydığı frekanslar aslında insan geninde tahrifata yol açıyor.

Elektronik Aletler Ne Gibi Zararlara Yol Açıyor?

Elektronik aletlerin yaydığı elektromanyetik dalgalar insanlarda kanser, cinsel isteksizlik, baş ağrısı, hafıza problemleri, uykusuzluk gibi birçok hastalığa sebep olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.