Network Marketing Sektörleri

Network Marketing Nedir?

Klasik sanayi ticaret sisteminin dışına çıkan, çok hızlı gelişen, büyüyen ve gün geçtikçe dikkatleri daha da üzerine çekmeyi başaran bir ticaret sistemidir. Bu ticaret sisteminin bu kadar hızlı ilerlemesinin başlıca nedeni, katılımcılarında tecrübe, bilgi, eğitim vb. gibi kriterler belirlemiyor olmasıdır elbette.

Neden Network Marketing?

Bu sistemde katılımcıların her biri eşittir ve kazançları emekleriyle doğru orantılıdır. Kişiler çalışma saatlerini dahi kendileri belirliyor, adeta kendi işlerinin patronu olurken aynı zamanda da çalışanı oluyor, durum böyle olunca verim de artıyor. Alışılmış ticaret sisteminde üretilen ürünün müşteriye ulaşana kadar birçok aşamadan geçmesi gerekiyor. Bu yeni sistem, üretici ile müşteri arasında ki aracıları ortadan kaldırarak hem direkt olarak müşterisine ulaşmayı, hem de aracılara ayrılan harcamaların önüne geçip aynı zamanda müşteriye de daha uygun maliyetli ürünleri ulaştırmayı hedeflemektedir.

Network Marketing sistemini uygulayan bir firmanın reklam yapmaya da ihtiyacı kalmamaktadır, zaten bu sistemle artık her müşteri çalıştığı firmanın bir nevi reklamı haline gelmektedir. İyi reklam kulaktan kulağa yapılan reklamdır. Network Marketing, tavsiye mantığına ve ekip işine dayalı bir sistem olduğundan çok hızlı ilerlemiştir.

Network Marketing Sisteminin Öncüleri

Yaklaşık olarak 2012 yılından itibaren yaygınlaşmaya başlayan Network Marketing uygulamasının dünya genelinde bilinen ve en çok kazanan markaları; Amway, Avon, Herbalife markalarıdır. 21.yüzyılın en önemli ve etkili ticaret sistemi olarak görülen Network Marketing, hem üreticinin maliyetini azaltmayı hem de kulaktan kulağa önerme yoluyla yapılan reklamın daha etkili olduğunu bildiğinden daha fazla müşteriye ulaşmayı amaçlıyor. Müşteri ise satın alacağı ürünü hem daha uygun maliyetli alma imkanı buluyor, aynı zamanda da patron-işçi mantığı olmadığı, istediği mekanda bulunup istediği saatte çalışabileceği bir iş olduğu için Network Marketing sistemine sıcak bakıyor ve böylece sistem de hızlı gelişmeye devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.