Google En Son Sürümü Hangisidir?


2008 yılında hizmete başlayan Google Chrome Web Browser(arama motoru) kısa süre içinde popüler olmuştur. Google, İnternet Explorer' e göre daha kullanışlı ve kolay olması nedeni ile dünya çapında büyük bir kuruluş olmuştur. Şu anda Dünya'da en çok kullanılan arama motorudur.

Google Chrome'yi güncellemek için farklı yollar vardır. Normalde tarayıcınızı açıp kapattıktan sonra arka planda otomatik olarak güncelleme yapılır. Fakat uzun bir süre tarayıcınızı açık bıraktıysanız veya farklı bir neden den dolayı arka planda güncelleme yapılmamışsa işlemi manuel olarak da tamamlayabilirsiniz.

Bunun için tarayıcınız açıldığında sağ üste bulunan diğer simgesine tıklamalısınız. Bastığınızda açılan sekme renkli ise güncelleme var demektir. Bu uygulama için Google'ın kullandığı 3 tür renk vardır. Eğer diğer simgesi tıklandığında açılan sekme yeşil ise güncelleme 2 gündür hazırda bekliyor demektir, sekme Turuncu ise güncellemenin 4 gündür hazır olduğunu belirtir veya sekme kırmızı ise güncelleme 7 gündür hazır ve kurulmayı bekliyor anlamına gelir. Diğer simgesi tıklandığında ''Google Chrome'u Güncelle'' seçeneği yoksa son sürümü kullanıyorsunuz demektir.

Google Chrome En Son Sürümü


1- Özelleştirme:

Google Chrome yayınladığı son sürümde kullanıcıya yeni özellikler getirmiştir. Chrome kullanıcıya özel temalar, uzantılar ve uygulamalar ile kullanıcının tarayıcıyı kendine özel dizayn etmesini amaçlamıştır.

2-Bırakılan Yerden Devam Edebilme Özelliği:

Bu yeni özellik ile tarayıcıda açık olan sekmeleri, eklenen yer işaretlerini ya da son aramalarınızı telefonunuza ve tabletinize aktarabilirsiniz. Bunun için cihazlarınızda oturum açmanız yeterli olur.

3-Arama Kutusu Güncellemesi:

Google Chrome yaptığı son güncelleme ile arama yapmak için kullandığımız kutuya bir hayli özenmiştir. Bu kutuda ilk sürümlerde sadece yaptığımız aramalar gözükürdü daha sonra ise aramalarımız değil yazarken çıkan sonuçlar gözükmeye başlamıştı. Şimdi ise bu iki özelliği aynı anda görebiliyoruz henüz arayacağımız kelimeyi yazarken daha önce o kelime hakkında aramalarımızı ve çıkan sonuçları aynı anda gösteriyor.

4-Otomatik Kelime Tamamlama:

Bu güncelleme ile kullanıcının cümle girişini tamamlamak amaçlanmıştır. Yazılacak cümleyi arama kutusu olabilecek en yakın sonuçları karşınıza çıkarıyor eğer kelime yazacak olursanız o kelimeyi muhtemel sonuçlara göre tamamlıyor.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.