Plogging Nedir? Nasıl Yapılır? | Yeni Sosyal Medya Trendi!


İnternetin gelişmesi ve tüm dünyaya yayılması ile dünyanın bir ucundaki olaylardan dakikalar sonra haberdar olabiliyoruz. Artık trend olay ve davranışlar bile kültür farketmeksizin dünya çapında hızla yayılıyor. Şimdi ise İsveç halkından başlayıp dünya çapında yayılan bir trend var: Plogging.

Plogging trendi, özellikle Fitness yapan kadınların arasında çok yaygın olan bu trend ülkemizde de çok tutacağa benziyor. Plogging'i anlatmak gerekirse, her gün yaptığınız koşunuzu yaparken bir yandan da yerlerdeki plastik şişeleri, teneke kutuları vs. topluyorsunuz. Böylece hem kilo verip sağlığa kavuşurken hem de çevreyi daha temiz hale getiriyorsunuz.


İsveç merkezli fitness uygulaması Lifesum, sıradan bir egzersizin 30 dakikada 235 kalori yaktığını Plogging ile 30 dakikada en az 288 kalori yakmanın mümkün olduğunu açıkladı. Ayrıca koşarken ara ara yerden çöpleri almak için eğilmek Squat görevi de gördüğü için karın, bacak ve kalça kaslarınızı düzene sokacaktır.

Bu trende katılan insanlar Instagram hesapları üzerinden #plogging Hastag'i ile ölümsüzleştirdikleri anları paylaşıyorlar. Şimdi fazla uzatmadan görseller ile yazımızı bitirelim.



Siz de bu konu hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde bizler ve diğer okurlar ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca bizlere destek olmak için bu haberi sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Teşekkürler!

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.