Savunma Sanayinin Hizmet Alanları


Savunma Sanayi Nedir? Savunma sanayi küresel anlamda bir güç göstergesidir. Ülke ne kadar güçlü olursa dünya ülkeleri o kadar saygı gösterir ve mesafesini korur.

Savunma Sanayinin Amacı Savunma sanayi güvenliğinin genel olarak amacı; savunma sanayi sektöründe yapılan veya yapılmakta olan anlaşmalar ile ürün satın alma, teknoloji ve malzemeleri geliştirme, imalat ve montajını yapan çalışanlarla ve bu çalışanların her türlü gizli bilgileri, belgeleri, projeleri, hizmetleri, bunlarla ilgili yerlerin güvenliğini sağlamak ve korumaktır.


Savunma Sanayinin Hizmet Alanları

Savunma sanayi plan ve program yaparak, projeler üretir. Bu projeleri üretime koyar ve o ülkenin savunma sanayi gücünü oluştur. Savunma sanayi sektörü hizmet alanları; kara araçları, deniz araçları, havacılık ve uzay araçları, Ar-ge yatırımları, siber güvenlik ve elektronik harp, hava savunma ve silah sistemlerini içerir. Şu ana kadar geliştirdiği kara araçları; Altay tankı, Kirpi mayına karşı korumalı araç, Cobra 2 ve Ejder Yalçın zırhlı muharebe aracı, Samur seyyar yüzücü hücum köprüsünden oluşmaktadır.

Deniz araçları; milli askeri gemi, çok maksatlı amfibi hücum gemisi, amfibi gemi, denizaltı kurtarma ana gemisi, sahil güvenlik arama kurtarma gemisi, yeni tip karakol boyundan oluşmaktadır. Havacılık ve uzay alanında; Hürkuş, Hürkuş-c, Tf-x, Atak, Anka, Bayraktar, Göktürk araçlarıdır. Hava savunma ve sanayi sistemlerinde; sahil güvenlik botları silah ve silah sistemi modernizasyonu, milli piyade tüfeği, uzun menzilli tanksavar füze sistemi, orta menzilli tanksavar füze sistemi, lazer güdümlü füze, seyir füzesi F-35 entegrasyonundan oluşmaktadır. Siber güvenlik ve elektronik harp ise; hava platformunda uzaktan elektronik destek/ Elektronik taarruz kabiliyeti projesi, Kara konuşlu uzaktan elektronik destek/Elektronik taarruz kabiliyeti kazanımı projesi, TSK siber savunma merkezi projesi gibi projelerden oluşmaktadır.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.