E-Ticaretin Turizm Sektörüne Katkısı Nedir?

E-Ticaret Nedir?

E-ticaret mal ve hizmetin satılması ve satın alınmasının internet ortamı üzerinden yapılması demektir. E-Ticaret sistemi sektörel alanda büyük bir önem taşımaktadır. Her alanda olduğu gibi turizm alanında da E-Ticaret siteleri bulunmaktadır.

E-Ticaretin Turizme Ve Müşterilere Faydaları Nelerdir?

Müşteriler genellikle her alanda, alacakları ürün hakkında güvenilir ve detaylı bilgiye sahip olmak isterler. E-Ticaret sistemi ürünler hakkında ayrıntılı bilgiyi, farklı özellikte ve farklı fiyatlardaki ürünleri bünyesinde bulundurur. Bu özelliğiyle müşterilerin karşılaştırma yaparak en uygun fiyata ve en güvenilir şekilde ürün alımı gerçekleştirmesini sağlar.

Bu açıdan düşünürsek E-Ticaret yönteminin turizm alanına yansıması ile müşteriler evlerinden çıkmadan satın almak istedikleri turistik ürün ve turizm işletmesi ile ilgili detaylı bilgiye sahip olur ve ürünleri karşılaştırma imkânı bulabilirler. Turizm sektöründe E-Ticaret üzerinden, tatil satışı, tur satışı, hotel ve oda satışı, bilet satışı, transfer satışı gibi tüm ürün ve hizmetlerini bulabilir ve satabilirsiniz.


E-Ticaretin İşletmelere Faydaları Nelerdir?

İşletmeler E-Ticaretin faydalarını bilerek bu yönde kullandıkları takdirde rakiplerinden kendini ayırabilir ve onlara fark atabilirler. Kazançlarını ve piyasa hakimiyetlerini arttırabilirler. Turizm sektöründe E-Ticaret siteleri ile diğer tanıtım ve satış yöntemlerine göre daha iyi tasarlanmış, görsel içerik yönünden zengin olan, grafiksel ve animasyonlu videolar ile desteklenmiş daha faydalı bir tanıtım ve pazarlama yöntemi elde edebilir ve müşterilere olan sunumlarını zenginleştirebilirler.

E-Ticaret siteleri kullanarak oluşturulan web sayfaları sayesinde, 7 gün 24 saat müşterilerin hizmet satın alabilmesini sağlayabilirler. E-ticaret sitelerini kullanan işletmelerin fazladan reklam, personel, kira gibi giderleri olmamaktadır. Bu da işletmelere büyük bir fayda sağlar. Turizm işletmeleri, E-Ticareti kullanarak potansiyel müşterilere daha kolay ve daha hızlı ulaşabilirler. Aynı zamanda işletmeler E-Ticaret siteleri ile müşterilerin yorumlarını istatiksel verilere dönüştürerek hizmet kalitesini arttırabilirler.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.