Sanayi Tesislerinin Önemi Nedir?


Bundan birkaç yıl önce sanayi denince halk arasında akla gelen ilk şey araba tamiri, bakım ve onarımının yapıldığı yerlerdi. Fakat günümüzde sanayi kolları oldukça genişlemiş durumda. Öyle bir hal aldı ki hemen hemen her şehirde hatta ilçelerde sanayi bölgeleri bulunmakta. Bunun en önemli nedeni ise tüketicinin ihtiyacı olan ürün sayısı arttı ve halen de artmakta. Tabi ki buna cevap verebilmek için üretilen malzemesinin sanayi tesisinin oldukça donanımlı olması gerekiyor. Günümüzde sanayi siteleri ve organize sanayi bölgeleri olmak üzere devlet destekli olarak oluşturulmuş platformlar bulunmakta. Bunlardan sanayi siteleri halk arasında bilinen otomobil ve benzeri araçların bakım ve onarımlarının yapıldığı tesisler olup organize sanayi bölgeleri daha kapsamlıdır. Bu sanayi bölgeleri içerisinde endüstriden tutunda inşaat malzemeleri üretimi yapan tesislere kadar farklı tesisler bulunmakta.


Sanayi Sitelerinin Kuruluş Amacı Nedir?

Sanayi sitelerinin her biri farklı bir dalda çalışmasına rağmen hepsinin ortak bir gayesi bulunmaktadır. O da sanayi ürününün üretim, bakım ve onarımını sağlamak.

Sanayi Tesisleri Nerelerde Bulunur?

Bu tesislere şehir merkezinde pek rastlamayız. Bunun nedeni ise bu tesislerin genellikle havaya tehlikeli gazlar ve pis koku yaymasıdır. Çünkü zehirli gazlar ve kötü koku şehir halkının sağlığını olumsuz etkilemektedir.


Sanayi Tesislerinin Önemi Nedir?

Bu tesislerin ülke ekonomisi için büyük önemi bulunmaktadır. Çünkü bir ülkede ihtiyaç duyulan sanayi ürünlerinin üretiminin bizzat ülke kaynakları ile yapılması ülkenin ekonomik gücünü olumlu yönde etkiler. Ayrıca sanayi ürünlerinin dışarıdan temin edilmesi bakım ve onarım ayağını da aksatmaktadır. Öyle ki başka ellerin ürettiği bir sanayi ürününün kullanım, bakım ve onarımının sağlanabilmesi için bir alt yapının oluşturulması muhakkak gerekir. Oluşturulsa dahi parça temini, iade ve benzeri durumlarda hızlı çözümler sağlanabilmesi oldukça güçtür.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.