Mobilya Sektörünün Yükselen İsimleri

Mobilya Sektörü Nedir?

Mobilya sektörü günümüzde dünya ve ülkemizde hızla artan nüfus mobilya üretimini globalleşen dünya ile birleştirerek bir sektör haline getirmiştir. Bu sektör her geçen gün yeni dekorasyon, ürünler ve tasarımlar ile gelişmekte, büyümektedir. Mobilya sektörü diğer sektörler gibi iş gücünden çok sanayi gücüne dayanmaktadır. Bu iş kolu birçok insana istihdam sağlamaktadır. Mimari, teknoloji, sanayi ve tasarım çalışanlarının ortak üretim kolu olan bu sektör çok fonksiyonlu bir üretim şeması çizmektedir.


Mobilya Sektörünün Yükselen İsimleri?

Mobilya sektörünün gelişmesinde sanayi oldukça etkili olmuş, yeni ürünler üretilmesinde, ilginç tasarımları ile sektörün lideri konumunda ki firmalar vardır. Bunlar:

İstikbal, 1957 yılında Kayseri merkezli kurulan bu mobilya sektörünün yükselen ismi Türkiye’de başta olmak üzere yetmişi geçen ülkeye ürün gönderip pazara büyük katkı sağlamaktadır. Ürettiği ürün kalitesi, kullanışlı olması, ilginç tasarımları ile diğer rakip firmalarından hep önde olmayı başaran İstikbal bir dünya markası haline gelmiştir.

Doğtaş, 1987 yılında kurulan bu firma küçük bir imalathane ile kurulup tüm dünyaya yayılmıştır. İlk kurulduğu yıllardan sonra güzel gelirler kazanan firma Almanya ve İtalya’dan yüksek sanayi teknoloji ürünleri getirerek üretimi arttırmayı hedeflemiştir. Sonra ki yıllarda tüm dünyaya ihracat yapmaya başlayan Doğtaş kalitesi ve estetikliği ile sektörün önder isimlerindendir.

Yataş, sektörün başarılı işlere ulaşmasını sağlayan bir diğer isim, 1976 yılında kurulmuştur. İlk yatak üretimi yapan firma sonra ki yıllarda ürün çeşitliliğini arttırarak kalitesi ile birleştirerek birçok ülkeye ihracat yapmaktadır. 48 ülkeye ürün gönderen Yataş firması yenilikçi, fonksiyonel bir izlenim vermektedir.

Alfemo, 1997 yılında kurulan şirket müşteri odaklı ve satış sonrası destek ile kullanıcılarını oldukça düşünmektedir. Alfemo 60’ı geçen ülkeye ürün göndermekte ve ülkemizde en fazla bayiye sahip olmasıyla bilinir.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.