Endüstriyel Kontrol Cihazları


Endüstriyel kontrol sistemi (ICS) , endüstriyel süreçleri çalıştırmak ve / veya otomatikleştirmek için kullanılan cihazlar, sistemler, şebekeler ve kontrolleri içeren farklı kontrol sistemleri ve bunlarla ilgili enstrümantasyon tiplerini tanımlamak için endüstri de çok kullanılan ortak bir terimdir. Sektöre bağlı olarak, her bir ICS farklı iş görür ve işleri elektronik olarak elektronik olarak yönetmek için oluşturulmuştur. Günümüzde ICS'de kullanılan cihazlar ve protokoller, neredeyse tüm endüstriyel sektörlerde ve üretim, nakliye, enerji ve su arıtma endüstrileri gibi kritik altyapılarda kullanılmaktadır.

En çok gözetim ve veri toplama ( SCADA ) sistemleri ve Dağıtılmış Kontrol Sistemleri (DCS)olmak üzere çeşitli ICS tipleri vardır. Yerel operasyonlar genellikle uzak istasyonlardan denetleme komutları alan Alan Aygıtları tarafından kontrol edilir.


Gözetim ve Veri Toplama (SCADA)

SCADA , tam kontrol sağlayabilen bir sistem değildir. Bunun yerine yetenekleri denetim seviyesinde kontrol sağlama üzerine odaklanmıştır. SCADA sistemleri, çeşitli lokasyonlarda dağıtılan cihazlardan (genellikle Programlanabilir Lojik Kontrol Cihazları (PLC) veya diğer ticari donanım modüllerinden) oluşur. SCADA sistemleri, veri toplayabilir ve aktarabilir ve çok sayıda işlem girişi ve çıkışı için merkezi izleme ve kontrol olanağı sağlayan bir İnsan Makine Ara yüzü (HMI) ile entegre edilmiştir. SCADA'nın öncelikli amacı, saha kontrollerinin merkezi bir kontrol sistemi vasıtasıyla uzun mesafeli izlenmesi ve kontrol edilmesi içindir.


Dağıtık Kontrol Sistemi (DCS)

Bu, bir yerde bulunan üretim sistemlerini kontrol etmek için kullanılan bir sistemdir. Bir DCS' de, istenen değerin muhafaza edileceği şekilde çalışması için valflere, hatta bir aktüatör bile talimat verebilen bir ayar noktası kontrolöre gönderilir. Sahadaki veriler gelecekteki referanslar için depolanabilir, basit süreç kontrolü için kullanılabilir veya bitki başka bir bölümünden gelen verilerle gelişmiş kontrol stratejileri için kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.