Evde Likit Yapımı


E-sigara da denilen elektronik sigara, tankına konulan ya da atomizer coil ‘in içerisinde bulunan coil kısmı sayesinde sıvı tütünü Buharlaştıran bir elektronik üründür. Bataryalarından aldıkları güç ile bu işlemi gerçekleştiren elektronik sigaralarından, sigara dumanından çok daha sağlıklı, güzel kokulu ve nikotin bulunduran bir buhar çıkar.

Likit

Elektronik sigara tüketiminde kullanılan, ana maddesi gliserin olan aroma ve nikotin ile zenginleştirilen tüketim malzemesidir. Elektronik sigara likiti içerisinde kullanılan gliserin bitkisel veya sentetik olabilmektedir. İkisi de Pasta sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır.


Elektronik Sigara Likit Yapımı

Son günlerde gittikçe artan ve sigarayı bırakmak isteyen herkes adına elektronik sigara çeşitleri farklı kalitelerde veya boyutlarda alınabilmektedir. Bunlar ücretlerine, sunmuş oldukları özellik ve kalitelerine göre değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak birçoğunun ortak özelliği sigarada olan zararlı maddeler olmadan yapay bir sigara dumanı üfleyerek bu zararlı alışkanlıktan kurtulmaktır. Bunun için birbirlerinden farklı elektronik sigara likit çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar farklı tat ve kokularıyla e-sigara içerisinde kullanılmaktadır. İçerisinde sigarayla örtüşen bir tek nikotin vardır. diğer eklenenler ise birkaç değişik aroma çeşididir.


Evde Likit Yapımı

E-sigaralara sıvı halde eklenen likiti birçok kişi evinde yapabilir. Bu sayede dışarı da üretilen aroma türleri dışında kendi zevkinize ve isteğinize göre bir karışım olarak evinizde yapabilirsiniz.

Vegetable gliserin veya popilen glikol zehirsiz organik bileşenlerdir ve Food and Drug Administration (FDA) tarafından tüketiminin güvenli olduğu söylenmiştir. Örnek vermek gerekirse propilen glikol; unlu mamullerdeki formülasyonlarda, kozmetik ve ilaçdaki gibi birden fazla bölümde kullanılmaktadır.

Tatlandırmak amacı ile birkaç değişik aroma çeşitleri vardır. İçerisinde çikolata, kavun tadı, farklı meyve türleri veya birçok değişik tatlandırıcı da yine şahsi zevkinize göre likit yapımı süresinde eklenebilmektedir.


Likit İçeresinde Hangi Maddeler Var

Temelinde 4 değişik bileşenden meydana gelmektedir. PG veya VG baz, nikotin, gıda tatlandırıcısı ve su bulunmaktadır.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.