Metro Projeleri ile Değerlenecek Bölgeler 2019


Ulaşım kolaylığı, konut sahibi olmak isteyenlerin aradığı özelliklerin başında yer alıyor. Ulaşım noktalarına olan mesafe konutun değerini belirleyen etkenlerden biri olurken aynı zaman da yatırımcısına gelir sağlayabiliyor. Metro da, şehir hayatını kolaylaştırmak için günümüz insanlarının yaşadıkları yerlerde aradıkları en önemli özelliklerden biri olabiliyor.

Metro projeleri sayesinde konut sektörü çok sık hareketlenmeler yaşıyor. 2019 yılın da açılacak olan metro hatları ile bazı semtlerin çok daha fazla değerlenmeye başlayacağı yatırımcılar tarafından öngörülüyor. Değerlenecek bölgeler şunlardır:


Kurtköy Metrosu

Sabiha Gökçen Havalimanı – Tavşantepe Metro Hattı ile İstanbul’un Pendik ilçesine bağlı olan Kurtköyde bulunan konutlar hızla değer kazanıyor. Pendik – Kadıköy metrosunun devamı olan hat bölgenin ulaşılabilirliğini arttıracak. Konutların planlı bir şekilde oluşturulması ve sosyal etkinlikler için yapılan alanları ile Kurtköy semti bu yatırımları kaldıracak özelliklere sahip olarak görülüyor.


Arnavutköy Metrosu

Gayrettepe – Kemerburgaz – Yeni Havalimanı Hattı ve havalimanına olan yakınlık bu bölgede de konut fiyatlarını yükseltecek. Son zamanlarda konut reklamlarında görülen ‘metronun yanı başı ’ veya ‘ metroya yürüme uzaklığında’ gibi mesajlar yatırımları etkiliyor.


Kayaşehir Metrosu

Başakşehir – Kayaşehir Hattı ile trafikte geçirilen zamanın azalması sağlanacak alıcıların ulaşımı kolay yerleri öncelik vermesi nedeniyle, birkaç yıl içinde bölgedeki konutların değerlerinin çok fazla yükselmesi bekleniyor. 3. Köprüye olan yakınlıkta fiyat artışının etkenlerinden bir olarak görülüyor.


Çekmeköy Metrosu

Üsküdar - Çekmeköy / Sancaktepe Metro Hattı 2.Kısmının açılmasıyla beraber Çekmeköy Anadolu yakasının en gözde yerlerinden biri olacağı görülüyor. Üsküdar’a ulaşım süresinin yarı yarıya azalacak olması Avrupa yakasına olan geçişlerin kolay olması Çekmeköy’ün değerini yükseltecektir.


Dudullu Metrosu

Dudullu – Bostancı Metro Hattı ile İstanbul’un Ümraniye ilçesine bağlı Dudullu bölgesi ile Bostancı ulaşım kolaylığı yaşayan bölgelerden biri olacak. Ulaşımın rahat olması yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.