Sanayi Hangi Sektörü En Çok Etkiler?

Sanayi Sektörünün Gelişimi

Sanayi, yarı işlenmiş veya ham madde olarak ele alınan ürünün yüksek teknolojik makineleri ile işlenip hazır hale getirilmesine sanayi denir. Bir ülkede sanayi sektörünün gelişme göstermesi için birçok kriter olmaktadır. Bu kaynaklar doğru kullanma halinde sanayide başarılı işler yapılabilmektedir. Sanayi sektöründe uzun yıllar başarı için yeterli ham madde, enerji, sermaye, kaynak, ulaşım ve pazarlama, kalifiye personel, teknik eleman, iş gücü gibi kriterlerin sağlanması gerekmektedir. Sanayi merkezleri şehir içinden uzak alanlarda kuruludur.

Çevre kirliliği, kimyasal atıklar ve zehirli gazlar salgılanması ile çevresine verdiği zararı en aza indirmeli ve o bölgenin coğrafi özelliklerini koruma altına alması gereklidir. Birçok sanayi fabrikası geri dönüşüm merkezleri oluşturarak kimyasal atıkları dönüşüme katarak geri kullanabilir hale getirmektedir.


Sanayi Hangi Sektörü En Çok Etkiler?

Günümüzde gelişen sektörler ile birçok iş sahası birlikte üretim yapmaktadır. Bu sektörler arasında sanayi sahasında üretim yapan fabrikalar birçok iş sahasına ürün üretmektedir. Ham madde kaynakları, ulaşılabilirlik, iş gücü ve teknik eleman kaynakları, yeterli enerji sağlayarak birçok ürün üretmektedir. Sektörün gelişmesinde etkili olan birçok kaynak sanayi için oldukça öneme sahiptir. Sanayi sektörünün gelişmesi birçok sektörü de geliştirmektedir. Bu sektörlerin başında elektrik elektronik sanayisi bulunmaktadır.

Gelişen yüksek mühendislik sayesinde sanayide gelişen makineler elektrik elektronik sektöründe de kullanarak yeni buluşlar ve eski buluşlar yerini gelişmiş icatlara bırakmaktadır. İkinci olarak ulaşım sektörünü etkilemektedir. Ulaşım dünya çapında her insana ve her bölgeye hitap eden ve değişkenlik gösteren bir sektördür. Bu sektör günümüzde birçok sektörün gelişmesinde de etkili olmaktadır. Sanayi sektörü ise ulaşım sektörüne hem iş olanağı hem de gelişmiş sanayi ürünleri ile etkilemektedir. Sanayi kolu dünya gelişimi, iş olanağı ve birçok açıdan değerli bir sektör halindedir.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.