Web Sitesi Neden İndekslenmez?

Web Sitesi İndeksleme

Clustered ve non-clustered olmak üzere iki tip indeksleme yöntemi mevcuttur. Clustered belli bir küme altında toplanmış, sıralı demektir. Non-clustered ise tam tersidir.

Bir şirkette çalışanların telefon numaralarının kayıtlı olduğu bir defterde isimler alfabetik sıraya göre yazılmıştır. Herhangi birisini aramak için isminin baş harfine bakmak yeterli olur. Bu bir Clustered indeksleme yöntemine örnektir.

Bir kitabın içindekiler sayfasında aranılan herhangi bir konuyu bulmak için o konunun anlatıldığı sayfa numarasına bakılır ve o sayfaya gidilir. Bu da non-clustered indeksleme yöntemine bir örnektir. Bu yöntem Google arama motorlarında da geçerlidir. Arama motoruna yazılan herhangi bir şeyle ilgili arama yapıldığında Google tüm arama sonuçlarını ekrana verir. Bu linklerden herhangi birine tıklandığında da istenilen asıl veriye ulaşılır.


Google Site İndeks

İnternette yaklaşık olarak 1 milyar web site bulunmaktadır. Fakat Google’ın veri tabanında 30 trilyon web sitesi bulunmaktadır. Yani her web sitesi Google tarafından indekslenmez. Bunun nedeni de Google’ın belli kalite politikaları olmasıdır. Tüm bu kalite politikalarına uygun olmayan web siteleri Google tarafından indekslenmez. Google belirli zaman aralıklarında internette dolaşır ve web sitelerini tarar. Seçtiklerini kendi arama motoruna indeks yapar.


Web Siteleri Neden İndekslenmez?

Web sitesindeki tüm sayfaların açılması gereklidir. Eğer açılmıyorsa yani sunucu hatası veriyorsa bu düzeltilmelidir.

Tüm sayfalar özgün bir içeriğe sahip olmalıdır. Eğer sayfalardan birkaçı bile aynı içeriğe sahip olursa, sayfalar spam yiyebilirler ve indeksten sürekli olarak çıkarılabilirler.

Eğer web sitenin açılma hızı yavaşsa indekslenme olasılığı da çok düşüktür.

Eğer web sitesi kopya içerik veya zararlı içerik bulunduruyorsa ve yahut da herhangi bir teknik nedenden dolayı tarayıcı bunların kendi kalite politikasına uymadığı gerekçesiyle ilgili web site sahibine ceza verebilir.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.