Yks Netlerimi Nasıl Arttırırım?


1 Temmuz 2018 tarihinde üniversiteye giriş için Yükseköğretim Kurumları Sınavı yapılacaktır. Daha önce ÖSS, YGS, LYS olarak adlandırılmış, geçtiğimiz aylarda ise YKS olarak değiştirilmiş olan üniversiteye giriş sınavında isimler, sistem ve müfredat değişse de değişmeyen tek şey "iyi bir üniversite için fazla net, yüksek puan" kuralıdır.


Peki, YKS net sayısı nasıl yükseltilir, daha iyi puan nasıl alınır?

1. Her öğrenci sınavda sorulacak müfredat konularını bilmelidir.

2. Konuları iyi bir şekilde bölüm bölüm ayırıp çalışmalıdır.

3. Her çalıştığı bölümle ilgili test soruları çözmelidir.

4. Test çözerken çözemediği bir soru olduğunda o soru hangi konuya ait ise o konuyu baştan tekrar etmeli ve o konuyla ilgili kendi kendine küçük bir sınav yapmalıdır. Ta ki konuyu anladığına emin olana kadar tekrar, tekrar, tekrar...

5. Aday, sınav müfredatını konu olarak çalışmayı bitirdikten sonra kalan eksikliklerini net görebilmek adına çözümlü test sorularını çözmeye başlamalı, daha sonra ise çözümsüz test sorularına geçmelidir.


Yüksek Net Çıkarmak İçin Günde Kaç Soru Çözülmelidir?

İyi bir puan çıkarmak için bir öğrencinin sınava hazırlık aşamasında günlük ortalama 500 test sorusu çözmesi gerekmektedir. Farklı test soruları çözüldükçe öğrenci zihinsel olarak soru tiplerine uyum sağlar ve sınavda çıkacak her soru için hazırlıklı olur.


Denemelerde Net Sayısı Düşük Çıkarsa Ne Yapılmalı?

İlk denemelerde net sayısı düşük çıkabilir. Bu normaldir ve kesinlikle öğrencinin moralini bozmamalıdır. Net sayısı düşük olduğunda yanlış cevap verilen sorular belirlenip neden yanlış yapıldığına bakılmalıdır. Çoğunlukla küçük bilgi yanlışlıklarından kaynaklı olur. Bu küçük bilgi yanlışlıkları öğrencinin o konuya hâkim olmadığını gösterir. Bu nedenle konu baştan çalışılmalı ve eksiklikler giderilmelidir. Bu şekilde devam edildiğinde YKS'de yüksek net yapmak hiç de zor olmaz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.