Gümüş, Altın Aksesuarlar Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?


Gümüş ve altın alışverişi yaparken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır.

Ayarına Dikkat Etmek

Hem altın, hem de gümüş alırken aldığınız aksesuarın içerisinde veya herhangi bir bölgesinde bulunan malzeme ayarına dikkat etmelisiniz. Ayar damgası yoksa aldığınız aksesuarda bir sahtelik söz konusu olabilir. Fakat her damga bulunan aksesuarda da gerçeklik söz konusu olmayabilir. Bu durumda garanti belgesine ve faturasına dikkat etmelisiniz. Ve alışveriş yaptığınız yerin güvenilir olduğuna emin olmalısınız. Önerilen ve herkes tarafından bilinen bir aksesuar mağazası daha güvenilir olacaktır.

Ayarların içeriğindeki altın veya gümüş miktarını alışverişten önce araştırmalı veya mağazadaki görevlilere detaylı bir şekilde sormalısınız. Ayarlara göre fiyatlarda değişmektedir bu sebeple bütçenize göre seçim yapmalısınız. Altının renkleri olduğu gibi gümüş aksesuarlarında renkleri olacaktır, renklere göre fiyatta değişiklikler olabilir.


İnternetten Aksesuar Almak

Özellikle internetten alınan aksesuarlarda sahte çıkma oranları, mağazadan alınan aksesuarlara oranla daha fazladır. Faturası ve garanti belgesi olan internet sitelerinden alışveriş yapmak dolandırılma olasılığını düşürerek memnun kalma miktarını arttıracaktır. İnternetten alışveriş yaparken gümüş ve altın aksesuarlarda gramlarına dikkat etmelisiniz, işçilik katıldığında gram yükselip düşebilir ve bu durum fiyatta değişikliğe sebep olabilir.

İnternette gördüğünüz aksesuar elinize ulaştığında beğenmeme ihtimalini de düşünerek iade içeren sitelerden alışveriş yapmalısınız. İnternetten aksesuar alırken renklerinden ve modelden emin olmalı sitede bulunuyorsa insan üzerinde duruşunu görerek satın alma işlemini gerçekleştirmelisiniz.


Mağazalardan Aksesuar Almak

Mağazadan aksesuar alırken canlı olarak gördüğünüz için gerçekliğine daha fazla emin olursunuz. Beğendiğiniz modeli deneme fırsatı yakalarsınız. Mağazadan alışveriş yaparken de mutlaka ayar damgasını kontrol etmelisiniz. Gümüşün gerçekliğinden emin olmak için mıknatıs kullanabilirsiniz. Gerçek gümüşü mıknatıs çekmeyecektir. Mağazadaki görevlilerden aksesuarın bakımı hakkında bilgi edinebilirsiniz. Mağazadan aksesuar alırken renk ve modelleri daha yakından ve canlı gördüğünüz için seçimi daha kolay yaparsınız.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.